Зодия Овен, първият знак в зодиака, принадлежи на родените между датите от 21 март до 19 април.

Научете всичко за зодия Овен по-долу.

Период: 21.03 – 19.04

Елемент: Огън

Полярност: положителен

Качество: кардинално

Управляваща планета: Марс

Управляващ дом: Първи

Цвят на духа: Червен

Щастлив скъпоценен камък: диамант

Цвете: бодил и орлови нокти

Най-добри любовни съвпадения: Стрелец

Характеристики на зодиакален знак Овен

Първи знак в зодиака. Овен се смятат за пионери. Страстен и независим, Овенът никога няма да направи нещо, само защото всички останали го правят. Овенът е 100 процента отдаден на задачата, която си поставя за цел. Състезателен до максимум, най-добрият начин да мотивирате Овен е да превърнете нещо в състезание. Овенът ще вложи максимум и още след това, за да спечели. Лоялни, умни и импулсивни, те винаги имат множество проекти в ума си и няма да бъдат доволни, докато работата, социалният и личният им живот не се изравнят точно с живота на мечтите, който са си представяли.

Знакът Овен винаги ще ви каже мнението си. Той е откровен, като понякога може да граничи с грубост. Но дори ако един Овен изглежда прекалено груб с мнението си, това е само защото Овните ценят честността преди всичко. Действа и в двете посоки. Овенът може да бъде първият, който забелезва, че току-що сте изпитали труднсот в даден проект, той също ще бъде първият, който ще ви направи комплимент за добре свършената работа. Овните са с буйна кръв и много темпераментни. Този огнен нрав може да бъде предимство. Когато един Овен е ядосан, той никога няма да изиграе пасивно-агресивната карта. Но за хора, които не ги познават добре, темпераментът им може да бъде отблъскващ.

Съвет към зодия Овен

Да се научит как да се справиш с гнева си – Напримиер: като ходят на фитнес всеки ден, като си поемат дълбоко въздух или се научат да броят до 10, преди да изригнат пред света – е процес през целия живот за тях.

Характеристики за кариера, пари и успех на зодия Овен и стил на работа

Кариерата е сферата на живота, където Овенът е склонен да блести най-ярко. Амбициозни, креативни и често водени от необходимостта да бъдат най-добрите, които могат да бъдат, Овенът е най-добре на работното място. Родени лидери, Овните са много по-удобни да поемат отговорност, отколкото да приемат заповеди. Те процъфтяват като мениджъри и често ще открият, че колегите им идват при тях за съвет. Някои знаци се борят с промяната, но Овенът я инициира. Започването на проект в ход е това, което ги събужда сутрин.

Стремежът, състезателен характер на Овен може да доведе до търкания в работата, така че за Овена е важно да помни, че е част от екип. Всъщност знакът има голяма полза от работата с другите. И макар да е вярно, че те не се нуждаят от помощта на другите, за да стартират проект, най-голямата сила на Овен идва от химията им с колегите, които в замяна се възползват от тяхната заразителна енергия.

Мечтана кариера на зодия Овен

Инвестиционен банкер: Управлението на парите се отплаща за Овен. Техният аналитичен ум е добър с числата, а тяхната страна, търсеща тръпки, им позволява да опитат потенциално рискови ходове, които (обикновено) в крайна сметка се изплащат.

Зодия Овен като Хирург, лекар или медицинска сестра:

Стоманените нерви на Овена се изплащат много, когато става въпрос за живот или смърт. Въпреки че Овните са топли към пациентите, те са професионалисти в изолирането на емоциите си, когато това е важно. Те не се привързват, което може да им помогне да успеят в кариера, която иначе би могла да бъде емоционално изтощаваща.

Зодия Овен като Предприемач:

Увереността на Овена може да им помогне да проявят големи идеи, но може да се нуждаят от помощ, за да осъществят тези идеи. Тъй като Овните са свързани с действие, те понякога изпитват спад в енергията, когато проектът спре или има някаква бюрокрация, която блокира пътя. Намирането на бизнес партньор, ориентиран към детайлите, като Дева, е ключът към гарантирането, че малките неща ще се погрижат, докато Овенът гледа голямата картина.

Зодия Овен като Продуцент:

Лидерските способности на Овена ги правят страхотни в събирането на множество екипи, за да работят по един проект. Способността им да виждат голямата картина може да помогне за стартиране на голям проект, а тяхната общителност означава, че могат да очароват хората да подкрепят всеки творчески проект, който мечтаят. Овните обичат идеята да жонглират с множество проекти наведнъж, а работата по няколко неща наведнъж с въртяща се врата на клиенти означава, че нещата никога не остаряват. И когато казват, че могат да направят нещо, те го имат предвид.

Зодия Овен и отношението им към парите

Въпреки че Овенът е разумно да спестява за дъждовен ден, това рядко се случва. Пазаруването, хазарта и играта на пазара са много по-привлекателни за тях. Те не са много фокусирани върху финансовото си бъдеще. Всъщност да живееш за момента е истинската философия на Овен. Парите рядко са оскъдни, защото те обичат да работят, но те могат да бъдат изразходвани почти толкова бързо, колкото се печелят. Единственото нещо, в което можете да бъдете абсолютно сигурни е, че Овните ще се забавляват, правейки толкова пари, колкото е възможно!

Зодия Овен в любовта според астрологията

Когато става въпрос за любов, знаците Овен са свързани с първоначалното привличане. Те могат да усетят химия в първото изречение, изречено от потенциален партньор. Откровен и неподправен, Овенът ще направи всичко по силите си, за да преследва някого, когото го иска. Понякога те трябва да се научат как да действат по-умерено и да насърчават дългосрочните връзки. Фойерверките в връзките им са забавни, но не е задължително да са винаги налице. Овните са невероятни любовници: гъвкави, страстни и винаги усещат момента.

Характеристики на любовна съвместимост на Овен и любовен стил

Подобно на тяхната управляваща планета Марс, Овните са горещи и бурни. Те са комбинация от увереност и страст, съчетани с нрав и раздразнение. Всеки, който някога е обичал Овен, се опитва — неуспешно, но вълнуващо — да го укроти. Този диво флиртуващ огнен знак със сигурност поема инициативата, когато става въпрос за романтика. Те се движат бързо, когато някой им хване окото. Но за да задържи вниманието на Овен, този някой трябва да бъде толкова енергичен и вълнуващ, колкото е той. Този страстен знак обича приключенията. Така че не бъркайте безпокойството на Овен за скука. Това не е сигнал, че биха предпочели да бъдат някъде другаде (или с някой друг). Това е сигнал, че искат да ускорят темпото! Вихровите романси са обичайни за личността на Овен. Но щом се появи любовта, тя обикновено е за цял живот. Докато има много подправки и вълнение, за да поддържате кръвта, връзката ще бъде силна и дълготрайна.

Най-добрите любовни съвпадения на зодиака за Овен

Зодия Овен и зодия Близнаци:

Интелигентни, мистериозни и готови за всичко, дълбоката личност на Близнаци държи Овена безкрайно заинтригуван, докато Близнаците обичат подхода на Овен без ограничения към живота.

Зодия Везни и зодия Овен:

Балансирани и сдържани, Везните могат да овладеят Овните, като ги насърчават да разсъждават върху по-дълбокото си аз, което понякога може да е трудно да се направи самостоятелно.

Зодия Овен и зодия Стрелец:

Всичко за действие и честност, Стрелците са истински страст за Овен. Битките вероятно ще бъдат бурни, но тъй като и двата знака са честни, те поне ще знаят къде стои другият.

Зодия Телец и зодия Овен:

Овенът често вижда Телеца като кротен и може да се ядоса от рационалния подход на Бика към живота, който взема предвид всички точки. Но ако Овните успеят да преодолеят това, те може просто да намерят съвпадение, което ще им покаже колко добър (и задушлив!) може да бъде бавен и стабилен.

Любими вечери за срещи за Овен

Овните обичат дългите срещи – коктейли, последвани от вечеря, нощна чаша и дълга, безсънна нощ в леглото. Страстта цари надмощие за влюбения Овен, а гушкането на дивана, което за някои звучи уютно, звучи по-малко от идеално за Овен.

Овен и Водни знаци в астрологията

Водните знаци (Рак, Скорпион, Риби) предлагат на Овена почивка от цялата им топлина. Този също толкова интензивен, но различен елемент може да се чувства толкова добре, но обикновено удоволствието е мимолетно и може да бъде направо вредно, ако Овенът остане потопен в него твърде дълго. В крайна сметка водата гаси огъня. Тази комбинация може да работи! Номерът е, че нито единият партньор не може да доминира над другия. Малко вода в пламъците на Овен всъщност може да създаде възхитително охлаждащо изживяване и по същия начин Овенът поддържа водния си знак топъл. Двамата могат да са един друг още по-добри, като комбинират сили по интелигентни начини. Само запомнете: Работете заедно, не се състезавайте!

Стил на приятелство на зодия Овен

“Дейност” е ключовата дума за този знак. Що се отнася до приятелите на Овена, колкото повече разнообразие, толкова по-добре. Лесен за среща и разбирателство, Овенът създава невероятно количество връзки през живота си. Дългогодишните приятели са по-трудни. Само тези, които са еднакво енергични и способни да се справят, са склонни да останат свързани с Овен за дълго време. Овните се вдъхновяват от действието и се отегчават от бездействието.

Най-добър приятел за Овен: Везни

Също толкова страстен, но малко по-закален и балансиран, когато става въпрос за претегляне на плюсовете и минусите, Везните могат да помогнат да укротят най-смелите идеи на Овен в нещо осъществимо, докато склонното към всичко чувство за приключение на Овена може да подтикне Везните да рискуват. Забавни и безстрашни, Овните са невероятна комбинация за по-стабилната, по-рационална енергия на Везните.